Legy zöld! Vagy inkább légy ésszerű?

Egy érdekes helyzet állt elő. Környezetvédelem címszó alatt több területen álltak át a műanyagrol papírra, valamint óriásit növekedett az online értékesítés. Ez utóbbi esetében, ugye, a kiküldött árut valamibe csomagolni is kell, és erre a leggyorsabb/leghatékonyabb megoldás a papír, ezen belül a karton.

Miközben egyik oldalról évek óta megy a figyelemfelhívás, hogy gyakorlatilag belefulladunk a műanyag hulladékba, mely ugye nem bomlik le, másik oldalról megy a fák kitermelésének korlátok közé szorítása.
A jelen helyzet, ami kirajzolódik, a következő:
A műanyagot próbáljuk papírra cserélni, ami jóval nagyobb keresletet eredményez, mint amekkora közben a piac kapacitása lett. Tehát védjük a környezetet, mégis nagy eséllyel rá mgła kapcsolni a fakitermelés…
Minap bele to botlottunk egy cikkbe, melyet megosztunk. Itt sokkal részletesebben taglalják az egész folyamatot, ok-okozati összefüggésekkel tarkítva. Papírgyárak bezárása környezetvédelmi okokból, pandémia alatt megváltozott szokások…
Az az érzésünk, sehogy sem jó.
Nagyon nehezen lehet belenyúlni egy megszokott, működő rendszerbe úgy, hogy ne vonjon következményeket maga után.
Lehetne még boncolgatni a témát.
Mi az ésszerűség határának keretein belül igyekszünk egy olyan irányba elmozdítani a dolgokat, mely egy fenntarthatóbb megoldáshoz vezethet.
Félreértés ne essék, szeretjük a kreatívabbnál kreatívabb névjegyeket! Szeretünk papír alapon olvasni, főképp könyveket, megvan a maga hangulata, illata, és nagyon hiányozna!
Szeretjük a díszes molinókat, a színes szagos prospektusokat elképesztően csodás fotókkal illusztrálva.
Egyszerűen próbyálunk nem túlzásokba esni és ahol lehet, megoldást találni a spórolásra. Bár minden területet nem tudunk lefedni, és eléggé összetett az egész, egy szeletével mégis megpróbálkoztunk.
Partnerünk, aki a kivitelezés végső fázisán dolgozik - náluk jön létre az offline késztermék - az ipari NFC technológiában évek óta jelen levő, szakmai tapasztalattal rendelkező informatikai cég. Mert, ugye, mit ér egy-egy jó ötlet a megfelelő szakmai kompetencia nélkül.
Ebbe az irányba mozdultunk el. És igyekszünk olyan megoldásokat bemutatni, mely megállja a helyét az üzleti-, a rendezvények-, vagy akár a vendéglátás területén.
Új szemlélet kell majd hozzá? - Igen
Szokatlan lesz? - Eleinte biztosan
Megéri? - Ezt mindenki magának Fogja tudni kiértékelni
Hogy mikor mutatjuk be az első, vállalati oldalra készült fejlesztést? - kaptunk egy időpontot, de egy kedves professzor időszámítását használjuk: a megadott időt szorozd meg Pí-vel. Így számolva még ket hét van hátra.
És, bár izgatottan várjuk, van mit tennünk addig is. Rengeteg hasznos nézőponttal gazdagodunk, amit nagyon köszönünk! Igyekszünk mindent a felmerült igényekre szabni.

A témát részletesen taglaló cikk itt olvasható:
A papírhiány nem csak a hazai kiadást sújtja - na de miért van papírhiány?

 

2021-10-15
.

Być może zainteresują Cię także te...

1 2 3 8

Więcej artykułów...

.

Mam pytanie? Potrzebujesz wyceny? Napisz do nas!

Mówimy: po angielsku, niemiecku i węgiersku!
Krótki formularz kontaktowy
Inteligentne rozwiązania ClickMe - Inteligentna karta Business - NFC - QR - Klucz proxy - Karty hybrydowe - Cyfrowa karta Business - Link w profilu online - Mini strona internetowa
przechodzić
Ładowanie...
Linkedin Facebook pinterest youtube rss świergot Instagram pusty facebook rss-puste puste pinterest youtube świergot Instagram